2016. október 11., kedd

Krémsajtos-jalapenos töltött sült krumpli



A "jalapeno popper bites" igazi amerikai meccsnézős bulikaja, nálunk meccstől és bulitól függetlenül mindenki imádja, hiszen van benne minden,ami abszolút prioritás nálunk: krémsajt, csípős cucc és bacon.
Ez a krumplis változatát is olyan könnyű jalapeno popper twice baked potato-nak nevezni, csak magyar nevet nehéz neki adni - na és főleg nem burgonya, mert nálunk még sose kérdezte meg még senki vacsora közben, hogy kaphat-e még egy kis burgonyát...
Mondanom sem kell, hogy ez igazi bekuckózós, esős őszi hideg téli vacsora,és ha valaki nem kap jalapenot sehol - amit én most  az Alföld közepén,az útmenti kis termelői bódéban vettem, ahol hosszú évek óta veszem nyáron a dinnyét,ősszel a szőlőt, paradicsomot, paprikát meg a télálló krumplit- akkor a klasszikus csöves, erős, sötétzöld paprikával is helyettesítheti.

Hozzávalók: (4személyre)

8 közepes méretű krumpli
10 dkg bacon
20 dkg natúr krémsajt
4 ek. tejföl
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
2 jalapeno paprika

-a tetejére:
10 dkg cheddar sajt, reszelve



A jól megsikált krumplikat villával megszurkáltam  és  200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütöttem.
Közben a bacont hideg serpenyőbe téve, kis lángon lassan ropogósra pirítottam, papírtörlőre szedtem, mikor kihűlt, apróra tördeltem. 1 evőkanálnyit félreraktam.
A krémsajtot elkevertem a tejföllel és belereszeltem a fokhagymát. A paprikákat kissé kimagoztam (nagyon erősek) apró kockákra vágtam.
A kissé meghűlt krumplikat hosszában kettévágtam, a megsült belsejüket kikanalaztam,körben kis peremet hagyva és összekevertem a többi előkészített hozzávalóval. Visszatöltöttem a félbevágott krumplikba, megszórtam a cheddarral és megszórtam a félrerakott,apróra tördelt baconnal.
10percre visszaraktam a forrósütőbe,míg a krumplik átforrósodtak és a sajt is ráolvadt a tetejére. Kis snidlinggel szórtam tálalás előtt.

Nagyjából ezt a receptet követtem

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails