2016. január 26., kedd

Baconos-cheddaros brokkolikrémleves




Nincs olyan, hogy a harsogó zöld brokkolinak mostanában ellen tudjak állni a zöldségpultnál, ezért lesz még néhány brokkolis recept, majd szépen elosztva, be ne sokalljanak az olvasók tőle. Leggyakrabban leves készül belőle, csak sima, kevés szerecsendióval,borssal, de ez itt egy luxy változat, amiben az érett cheddar meg a pirult bacon még a kevésbé lelkes zöldségrajongókat is meg tudja győzni szerintem - oké, a gyerekeimet nem, de hát nekik ott az alap csirkehúsleves, nem kell semmit erőltetni, és mindenki hepi.

Hozzávalók: (2-3 személyre)

4 szelet bacon
2 dkg vaj
1 kicsi fej vöröshagyma
1 fokhagymagerezd
40 dkg brokkoli
0,75 dl húsleves
5 dkg cheddar sajt
1 tk étkezési keményítő

A bacont kis kockákra vágtam és 2 dkg vajon kis lángon lassan megpirítottam, ezután kiszedtem a lábasból és félreraktam. A maraédk zsíradékon az apróra kockázott  hagymákat kevergetve, sózva átpirítottam.  A brokkoliról a rózsákat leszedtem, a vastagabb szárát eltettem a mélyhűtőbe a húsleveszöldségek mellé, a hagymákra dobtam, kicsit átforgattam, felöntöttem a húslevessel és fedő alatt kb 15 percig főztem.
A tűzről lehúzva botmixerrel turmixoltam, a keményítőt külön kevés levessel elkevertem, a leveshez adtam, belereszeltem a sajtot és addig tettem vissza a tűzre, míg egy kicsit visszaforrósodott.
A levest a pirított baconnal tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails