2015. december 3., csütörtök

Juharsziruppal karamellizált sárgarépa




Ó igen, már hetekkel az ünnepek előtt el kell kezdeni a készülődést. Hogy ennek mi köze van a répához? Hát nagyon is van köze, sőt ez maga a készülődés: most kell sürgősen leadni pár kilót, hogy ne kelljen azon hezitálni karácsonykor, hogy ehetünk-e még egy szelet fatörzstortát, ha már bedobtunk minden kávé mellé egy trüffelt, reggelire Sachert ettünk, és mivel délben nem tudtunk már kolozsvári töltött káposztát enni, abból mindenképpen kell vacsorára melegíteni.
Aki pedig futkos, az szedhet a répából még egyszer.

Hozzávalók:(köretként, 2 személyre)
fél kg répa
1 ek olívaolaj
csipet só
2 kk. méz
2 ek. juharszirup
őrölt bors
egy tk. friss kakukkfű

A sütőt 220 fokra előmelegítettem. A megtisztított, hasábokra vágott répát megmostam, leszárítottam. Egy közepes  tepsit sütőpapírral béleltem, beleszórtam a répákat, rálocsoltam-szórtam az összes hozzávalót, (a kakukkfüvet kivéve) megforgattam és kb. 25 perc alatt megsütöttem, egyszer közben át is forgatva a zöldséget.
A sütőből kivéve, forrón szórtam meg a kakukkfűvel.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails