2015. november 4., szerda

Batyuban sült körte




Mivel a  hétvégére eléggé kimerültünk a mindenféle felújításokban és utazásokban, a jól bevált " lusta asszony kacsáját" terveztem be a vasárnapi ebédhez. És mivel a lassú sütés miatt rengeteg szaft/zsír gyűlik össze a tepsi alján, a köretnek szánt körtéknek muszáj volt tepsin kívüli helyet szorítanom a sütőben. Így lett ez a körte batyuban sült, de mondhatjuk en papillote-nak is, ha fel akarunk vágni a franciás (gasztro)műveltségünkkel. 
Tény, hogy jobban átjárták a fűszerek aromái, az egyébként nem túl érett körték ennyi idő alatt pont tökéletesre párolódtak, nem voltak babaétel-puhaságúak sem, hanem finom selymesek-krémesek.
Persze most is voltak, akiknek a krumplipürét preferálták, a majonézről nem is beszélve :)...


Hozzávalók:

4 kisebb Vilmoskörte
2 ág rozmaring
1 kk. őrölt gyömbér
1 mandarin leve
kevés méz

A körtéket feleztem, egy nagydarab sütőpapír közepére raktam, megszórtam a vágott felüket a gyömbérrel, az aprított és a mozsárban kissé megdögönyözött rozmaringlevelekkel, meglocsoltam a mandarin levével. A sütőpapír sarkait összecsíptem, bebatyuztam a körtéket és jó szorosan megkötöttem a tetején.
A majdnem kész kacsa mellé raktam és 20 percig pároltam 200 fokon.
A sütőből kivéve kevés mézet csorgattam még a körtékre.

1 megjegyzés:

Razana írta...

Pompás a rozmaringgal!

Related Posts with Thumbnails