2015. október 6., kedd

Pilótakeksz-túrórudi torta




Képtelen voltam kihagyni ezt az olvasómágnes elnevezést, mentségemre szolgáljon, hogy a torta tésztája tényleg pilótakekszből van, a túrós rész pedig ízében a túrórudit hozza: túró,cukor, vanília, citrom - na és a tetején étcsoki van, természetesen, hagyjuk csak  a tejcsokit az édesszájúaknak.

Már amikor a mennyiségeket kimértem, meg elővettem a húszcentis kapcsos formámat, tudtam, hogy kizárt, hogy ennyi alapanyagból olyan méretű/magasságú torta legyen, mint a Leckerben, ezért legközelebb korrigálni  fogok a mennyiségeken; tojás is került bele, anélkül biztos nem állt volna össze jól a túrós töltelék, több cukor, több citrom, a vaníliapuding helyett pedig étkezési keményítő. (= vaníliapudingpor mínusz aromák, színezék és csomósodásgátló)

Hozzávalók: (20cm-es kapcsos formához)

egy csomag (180 gr) tripla kakaós pilótakeksz
4 dkg vaj
35 dkg túró
20 dkg tejföl
1 citrom lereszelt héja
1 ek. citromlé
8 dkg cukor
2,5 ek. étkezési keményítő
1 vaníliás cukor
1 tojás

10 dkg étcsoki
1 dl tejszín

A sütőt 175 fokra előmelegítettem.
A pilótakekszet késes robotgépben morzsásítottam és hozzácsorgattam a megolvasztott vajat. A tészta kétharmadát egyenletesen elosztottam a sütőpapírral bélelt forma alján és kissé le is nyomkodtam.
A túrót áttörtem a tejföllel, a citromhéjjal és a citromlével, elkevertem a cukrot a keményítővel, a túróhoz adtam a vaníliás cukorral és a felvert tojással együtt. A massza felét a kekszalapra öntöttem, kisebb körben elosztottam rajta a maradék vajas morzsát, majd óvatosan, egyenletesen ráöntöttem a túrómassza másik felét.
Kb. 50 percet sütöttem, a sütés második felében lazán alufóliával takarva.



A bevonathoz a tejszínt felforrósítottam, egy kis tálban lassan a kockákra tördelt étcsokira öntöttem, majd 5 perc várakozás után fényesre kevertem (ha a csoki nem akar elolvadni teljesen, mert visszahűlt, akkor egy-egy körre be lehet tenni a mikróba) és a kihűlt torta tetejére öntöttem.



2 megjegyzés:

Nelli írta...

A barátnőm elkészítette és nagyon tetszett.Ma megsütöttem én is.Kíváncsi vagyok milyen lesz. :-)

Piszke írta...

Én is :).

Related Posts with Thumbnails