2015. május 21., csütörtök

Kókuszos-epres amerikai palacsinta




Nálunk ez a típusú palacsinta a leggyorsabb ebéd: mindjárt 4 fér a legnagyobb serpenyőmbe, és mivel állandó mániám, hogy étel ne hűljön ki, ideális a leves után is megsütni, és olyan gyorsan kész van, hogy miközben az első pár darab után lassul a Népek tempója, még én is oda tudok ülni az asztalhoz, mikorra kisül az egész adag
A túrós verzió mellett ezt az alaptésztát variálom általában

Hozzávalók: (20-25 darabhoz,mérettől függően)

25 dkg liszt
7 gr sütőpor
6 dkg cukor
csipet só
200 ml kókuszkrém (a dobozos Cocomas)
1-1,5 dl tej
3 tojás
3 dkg vaj
20 dkg eper apróra vágva

A lisztet, cukrot és sütőport jól elkeverjük,  hozzáadjuk a kókuszkrémet és a tejet (a normál palacsintatésztánál kissé  sűrűbb legyen) majd a végén a felvert tojásokat és a megolvasztott vajat.
Fél órát pihentetjük, majd nagy  teflonserpenyőben minimális olajon közepes lángon kis palacsintákat sütünk. Amikor a tészta széle kezd pici buborékokat vetni, megszórjuk az eperrel, és úgy fordítjuk meg, ezen az oldalon már csak nagyon kevés ideig - 15-20 mp-ig - sütjük.

Kevés porcukor, még több eper és juharszirup....


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails