2014. május 22., csütörtök

Expressz citromos tavaszi csirkeragu spárgával és újborsóval



Igen, van  meleg ebéd/vacsora, amit 15 perc alatt el  lehet készíteni, még úgy is, hogy beleszámítjuk a kamra/hűtő kipakolásától kezdve az össze előkészítő melót. Oké, a köret csak egy kicsi kenyér, a szaftot úgyis tunkolni kell.  És milyen jó... Ha az újborsó/újzöldségek-igazi-tavaszi-borsólevest na meg a fejes saláta/tojásos nokedli kombót nem számítom, akkor mostanában ez volt a legtavaszibb ízű kaja, amit készítettem.

Hozzávalók: (1 személyre)

3 dkg vaj
20 dkg csirkemell
6 szál spárga
2 ek. friss zsenge zöldborsó
kevés só
1 dl tejszín
1 csapott tk. étkezési keményítő
friss őrölt bors
negyed citrom reszelt héja


A csirkemellet felkockáztam, a borsót kifejtettem, a spárgákat lemostam, ahol roppant, eltörtem, és a zsengébbik részt a spárgafejjel 2 centis darabokra vágtam.

Egy teflonserpenyőben a vajat felforrósítottam, rádobtam a csirkemellkockákat, a spárgát és a borsót, és nagy lángon, kevergetve átpirítottam, míg a hús színt kapott. Sóztam, rátekertem 4-5 csavarásnyi borsot és ráreszeltem a megsikált citrom héját, hozzáöntöttem a tejszínt. Lefedtem, kis lángon  5 percig pároltam, majd megszórtam az étkezési keményítővel, elkevertem és épp csak addig hagytam még a tűzön, amíg a szósz - pillanatok alatt - besűrűsödött.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails