2012. október 18., csütörtök

Fetás-sonkás fügefalat



Minek lehet nevezni valamit, ami füge, feta és sonka? Körülbelül olyan bonyolultságú recept, mint az olajbogyós-lilahagymás szendvicskrém, de az egyszerűségével fordítottan arányos az íze. A nagyon érett, édes füge, a sós feta és körben az enyhén füstölt sonka (sima parasztsonka, sparból) együtt kész ízorgia. 

Pontosan négy falat egy, (nagyszájúaknak kettő), lehet előétel, lehet gyors vacsora, lehet partifalat; lehet kenyérre ültetni, kés-villázni, de a legjobb csak kézzel megfogni és  négy ügyes harapással, - úgy hogy mindegyikbe jusson a sonkából és a középen üldögélő fetából is - azon melegen gyorsan eltüntetni.

Hozzávalók: (mondjuk legyen könnyű vacsora, pohár borral, kenyérrel 2 személyre)

6 füge
10 dkg feta sajt
6vékony  szelet enyhén füstölt sonka
6 kk. chilis olívaolaj
frissen őrölt bors

A fügéket keresztben bevágtam, középre beraktam a fetakockákat, körbetekertem a sonkaszeletekkel (szorosabban, hogy kicsit össze is fogja őket) fogpiszkálóval rögzítettem, meglocsoltam a csípős olajjal és a 180 fokra melegített grill alá raktam olyan 6-8 percre, ezután kevés bors, és kész is volt.. (mikor megérezzük a piruló sonka illatát és már alul pici levet engedett a füge, hallatszik, hogy sistereg a tepsin, lehet kivenni)




1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Mesteri falatok! Nekem jöhet!

Related Posts with Thumbnails