2012. január 3., kedd

Karácsonyi torták II. (műelemzés)



A kissé  anglomán alkotó ott követte el az első hibát, hogy a tortát nem fordította fejjel lefelé a "díszítés" készítése előtt, és így a hófehérnek szánt cukormázon átüt a torta tetejének rusztikus egyenetlensége. Persze ha ez volt a cél, akkor hagyjuk, lehet, hogy csak az idén karácsonykor esett 0,7 cm hólepel természethű ábrázolásával találkozunk a süteményen. Az angol karácsonyi gyümölcstorta alapra várhatóan - és így némileg sablonosan - a tipikusan angolszász karácsonyi szimbólumként szolgáló  vörösbegyek (?) kerültek, bár  egyesek - mintegy revansként - ezeket szintén  kutyaként aposztrofálták, ami az alkotás tökéletes félreértelmezése. A kissé göcsörtös faágak és a visszafogott színvilág jó érzékelteti az év leghosszabb napjainak némiképp depressziós hangulatát, azonban a madarakon megjelenő élénkvörös szín, és a két figura duális, egyensúlyra törekvő elrendezése a művész alapvetően optimista, egyensúlyt kereső személyiségét fejezi ki, és ezt az összhatást  erősítik a játékosan apró cukorka-hópelyhek.

A dekoráció alatt az angol karácsonyi gyümölcskenyér, 20 cm-es formában, 150 fokon 45, 140 fokon már csak 40 percig sütve.

9 megjegyzés:

szepyke írta...

Ó, hát mekkorát röhögtem... és akkor írnám, hogy én meg azt hittem, hogy ez egy amolyan "angry birds" torta..., de ezért én kérek elnézést.

Piszke írta...

Helyes!!Ez maga a Művészet!!!Köszönöm a figyelmet!

Gesztenye receptjei írta...

Piszke!
Ez több, mint jó, szuper:-)))

Moha írta...

Nagggggyon jó!! Piszke, látom idén karácsonykor nagyon pihent voltál:))))

Vesta írta...

Szuperjó mindkét torta,és a suliban is mindig imádtam a műalkotások elemzése c. órákat :)

Éva írta...

Nekem nagyon tetszik!

Piszke írta...

Hát azt hiszem a pihentség, vagyis inkább a pihentagyúság a totális fáradtság mellékhatása... A posztban pedig kiélhetem a Szűz jegyűek közismert erős kritikus és önkritikus hajlamát, amit egyébként durván súlyosbítanak a szakmai ártalmak...:))

Névtelen írta...

Muhahaha :):) De jót röhögtem (ma is, mint a múltkori posztnál) Éljenek a vicces bloggerek :)
Simán el tudnám képzelni ilyen stílusban az összes posztot ezután.. (de ha abból leszel miliomos, kérem a jussom :)

BÚÉK!

Ildi

Piszke írta...

BUÉK Neked is! Nem rossz ötlet, az önkritizálás jól megy, főleg ha a fényképeimről van szó, bár azt gyakran egyetlen vulgáris szóval jelölöm... A milliomosságra nem fogadnék, ahogy egyik kollégám találóan megállapította, abba az embertípusba tartozunk, akinek nap-mint-nap kemény melóval kell megkeresnie a nemmilliókat :D

Related Posts with Thumbnails