2010. július 12., hétfő

Semmi kis gombás tészta



Mert elérkezett a majdnem-mindennap-főzzünk-kétfélét ideje. Egy gyerekbarát menü, 90%-ban olaszos vagy rántotthús, esetleg valami fullos szénhidrátos cucc, meg valami, amit a megfáradt szülők ennének, némi változatosságra számítva a félórás ebédszünetek után. Így azután legyen minden gyors is, főleg ha 40 fok van a konyhában.
A gomba és a kakukkfű biztonsági párosítás, tésztához, húshoz, magában ragunak, tölteléknek valamibe. mindenhogy jó.

Hozzávalók: (2 személyre)


20-30 dkg spagetti

25 dkg barna csiperke

3 dkg vaj

4-5 ág friss kakukkfű vagy 1 tk. szárított

1 tk. liszt

1 dl tejszín

frissen őrölt bors




A felforrósított vajon 2 perc alatt átpirítottam a felszeletelt gombát, kicsit megsóztam és hagytam, hogy 3-4 perc alatt a leve majdnem elpárologjon. Megszórtam a liszttel, átkevertem, hogy nagyjából mindenhová jusson a gombára, ráöntöttem a tejszínt, belehúzkodtam a kakukkfűleveleket, megborsoztam és 1 perc alatt összeforraltam.

A tésztára még várni is kellett...



4 megjegyzés:

Gabah írta...

Mit jelent az, hogy kétfélét? Két komplett menüt? Közvéleménykutatást tervezek, mert kezdem egészen furcsának találni magam a reggeli + ebédre kétfogás+köret és vacsorára kétfogás+saláta mellett...;-)

Bianka írta...

hasonlót ettem hétvégén, isteni

Marmalade írta...

És milyen isteni tud lenni egy ilyen kis "semmi kis gombás tészta"! Reszeketek érte, annyira imádom. Nagyjából így csinálom én is, csak hagymát teszek alá-

Marmalade írta...

Szia ismét, bocsánat, de egy kicsit off leszek; azt a 3 képet a "You might also like" alá hogy lehet betenni?

Related Posts with Thumbnails