2009. augusztus 31., hétfő

Mars csoki torta



Én nem szeretem a Mars csokit. Persze volt idő, amikor újdonságnak számított, de ha lehetett választani, én már akkor is inkább a Bountyra szavaztam. Még azt is nehezen tudom elképzelni, hogy egész napos intenzív sziklamászás, barlangászás vagy szörfözés vagy más extrém sport után rávetném magam. De ez a veszély egyébként sem fenyeget, mert a reggeli dugó leleményes legyőzésén és a munkahelyre való időben való beérkezésen, majd a kiskorúakért való időben történő délutáni célbaérkezésen túl nem űzök semmilyen extrém sportot. Ha már stimuláns, akkor legyen csak egyszerűen koffein. Persze Van, Aki Szereti a Mars Csokit, ezért készült ez a meglepetés torta, egyszerű piskóta, marscsokis ganache-krém (na ettől egy klasszikus cukrász biztos rosszul lesz), egy kis karamell és a bizonyosság, hogy a következő igenis a palacsintatésztában sült Bounty lesz! És minden lelkiismeretfurdalás nélkül...



Hozzávalók:


-a piskótához (24 cm-es formában)

4 tojás

4 púpozott ek. cukor

4 ek. liszt

1 csapott tk. sütőpor

-a krémhez:

4 dl tejszín

6 Mars szelet

2 cs. habfix


A piskótából a szokásos módon kerek lapot sütöttem. ( A sütési idő hosszabb, mivel a kerek formában vastagabb a piskóta.)

A tejszínt felforraltam, beletördeltem a csokikat és a tűz felett kevergetve felolvasztottam őket. Kihűtöttem a keveréket és 6 órára a hűtőbe tettem.

Ezután a csokis-tejszínes keveréket habként felvertem, menetközben hozzáadagolva a 2 habfixet is, majd a kettévágott tortalapot két réteg krémmel rétegeztem.

A tetejére kis étcsoki és buborékos karamell lapok kerültek.

A buborékos karamell úgy készül, hogy cukorból karamellt készítünk (teflonserpenyőben, víz hozzáadása nélkül, közepes lángon, csak nagyon kicsit keverve, ha nem olvad a cukor egyenletesen) majd egy hirtelen mozdulattal valamilyen tömény alkohollal alaposan megkenegetett sütőpapírra zúdítjuk. A papírt gyorsan és ügyesen azonnal mozgatni kell, hogy szétterüljön rajta a karamell, és szép vékony lapot kapjunk. Ahol van alkohol, ott lesz a buborék. Ha kihűlt, megpróbáljuk valamilyen formára tördelni.
.






Ezekből legközelebb több lesz majd (és nagyobb lapocskák) , mert a tortának kifejezetten jót tett, hogy van olyan része, ami nem totálisan édes :)







A recept Oetker doki oldaláról származik, a bubble caramel-t Tartelette-től tanultam.





4 megjegyzés:

"saját levében" írta...

Hajrá Piszke! Hajrá Nigella!

mariam írta...

Nagyon étvágygerjesztően néz ki! :-)

Piszke írta...

Háát.. édes és mars csoki izű...de azért feláldoztam magam én is 1-2 szelet erejéig.

trinity írta...

Csokiban én is Bounty párti vagyok, de ez a torta azért határozottan csábító....

Related Posts with Thumbnails