2008. március 19., szerda

Csirke valahogy


Vagy mi. Valami ilyesmi. Őszintén be kell valljam, hogy az "együnk valami kínait" jelszó nálunk azt jelenti leginkább, hogy a csirkemellhez hozzápárosítok valami sósat - ez általában szójaszósz - valami édeset -méz, ananász, sárgarépa, sárgabarack (bocsánat!!!) - valami savanyút - citromlé - mindenféle, hosszadalmasan felaprított zöldséget - zöldhagyma, paprika, uborka - jön még hozzá ilyen-olyan fűszer, esetleg kevés fokhagyma aztán irány a teflonserpenyő.
Most pedig, hogy közeleg a nyúl, abszolút aktuálissá vált, hogy szót ejtsek az angyalkáról, aki a Magyar Posta zöld kisfurgonja segítségével épp karácsony előtti nap hozta meg kismacs ajándékát: egy üveg szezámolajat (is). Az ünnepek alatt csak szagolgatásra futotta - nagyon finom, tiszta, füstös illata van - és aztán várt a sorára, hogy kipróbáljam. Amikor végre felmerült a "valami kínai" igénye akkor született meg ez a pikáns kis kaja, hamarabb, mint megfőtt hozzá a rizs.

Hozzávalók:

1 csirkemell
2 ek olaj
2 ek szezámolaj
1 ek szecsuáni bors
1 doboz konzerv ananász
pici só
5 ek szójaszósz


A csirkemellet és az ananászt egyforma kockákra vágtam. A felforrósított étolajba dobtam, átforgattam, hozzáadtam a szezámolajat is, kevergetve átpírítottam, hozzáadtam a frissen őrölt szecsuáni borsot, az ananászt és a szójaszószt. Még kb. öt perc kellett neki kicsit csendesebb tűzön és már kész is volt. Ekkor lehet sóval kicsit igazítani, ha a szójaszósz nem lenne elég.

Ha lesz egy kis időm..... igen, keresek még hozzá receptet! És köszönöm!!


3 megjegyzés:

macs írta...

Örülök, hogy hasznát veszed és egyben megérkezett a csomag! További jó sütés-főzést!

Névtelen írta...

Egy jó kis kínaira mindig vevő vagyok. Húsvét után ki is próbálom ezt!

Piszke írta...

Tegnap ahogy feltettem, kicsit utánanéztem ennek annak az Orient Expresszen, Mamma és kicsiVú közös blogján.( Persze előtte kellett volna) Nos büszkén mondhatom, annyira nem nyúltam mellé a hozzávalókkal... :))

Related Posts with Thumbnails